Posted on: 29. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

At få hvilet sin krop efter en træning er en vigtigt faktor, for at du fremadrettet kan præstere dig bedre i træningscenteret. Det er også den måde din muskler kommer til at vokse og dermed bliver stærkere. Efter sin træning, kan man til tider opleve at ens muskler begynder at blive ømme og at dermed også får smerter. Det er faktisk først efter din træning, under restitutionsfasen at dine muskler bliver større og at din krop bliver stærkere. Helt konkret, så det der sker er at dine muskelfibre under selve træningen bliver revet over også ødelagt, hvor de så vokser sig stærkere sammen igen, under din restitution. 

 

Der findes mange måder hvorpå man kan komme af med sine ømme muskler. Den ene mulighed er at man at husker at få strækket ud både før og efter sin træning, så man undgår at man får skader efterfølgende en anden mulighed er at man som tidligere nævnt får hvilet sig godt igennem, uden at man laver nogle fysiske anstrengelser. Noget som også kunne gøre, var at fik massagere sine muskler, det sted som man har trænet, hvor enten selv kan få det massageret eller at man anden til at gøre det for dig. Det kan være svært nogle gange at blive massageret det rigtigte sted, derfor ville en massagepistol, være prefekt til sådan noget, eftersom en massagepistol kan massagere de korrekte steder bedre. 

 

Kan jeg forbedre min restitution naturligt? 

 

Det simple svar til dette er ja, men der er nogle forskellige faktorer som der indebærer at man kan forbedre sin restitution naturligt. Først og fremmest kræver at man spiser sundt, det vi siges man nok skal holde sig væk fra alt det søde, som chips og slik, så istedet burde man fokusere på en lidt sundere kost. Tage en pause alkohol, ville også være en kæmpe fordel, for at din restituion bliver forbedret. Søvn er en vigtig faktor for din restitution. Det er derfor vigtigt at man får rigeligt med søvn, hvis man blandt andet vil have at ens restitution skal forbedres og at man ønsker at opnå resultater med sin træning. Varme og kolde bade er også blive bevist for at kunne forbedre din restitution. Det derfor vigtigt at man tager et bad, hvor man skiftetsvist bruger varmt/lunken vand i ca. 10 sekunder, hvor efterfølgende tager et koldt bad i ca. 10 sekunder, dette er med til at skylle affaldsstofferne ud af dit system.